Боксов анализатор: Пулев трябваше да бъде дисквалифициран

Анализаторът на сайта boxingnews24.com – Джими Дауър, заяви, че Кубрат Пулев е трябвало да бъде дисквалифициран заради удари в тила на Кевин Джонсън по време на мача в столичната зала „Арена Армеец“.

Българинът победи своя опонент в 12 рунда, като запази интерконтиненталната си титла и се превърна в основен претендент за световната титла в тежка категория на Международната боксова федерация.

„Пулев използва бързи къси удари по тила на Джонсън през целия мач. Реферът го предупреди в осмия рунд, но не направи нищо, за да спре тези удари. В отделни случаи, Джонсън се навеждаше и Пулев нямаше много избор. Но в по-голямата си част, Пулев просто удряше Джонсън с тези „заешки“ удари в тила и реферът не предприе нищо, да спре боя и да отнеме точки.“, заяви Дауър.

„От третия рунд натам, Пулев държеше главата на Джонсън с лявата си ръка и го удряше с дясната. Реферът не направи нищо по въпроса. Беше изненадващо, защото нарушенията бяха непрестанни. Беше лоша гледка. Не е ясно какво спря рефера Тери О`Конър да дисквалифицира Пулев заради тези нарушения. Не ставаше дума само за отнемане на точки. Мисля, че Пулев трябваше да бъде дисквалифициран заради тези свои нарушения.“, добави той.

Дауър определи срещата в „Арена Армеец“ като грозна и пълна с нарушения, пише btv. Той заяви, че след загубата от Кличко, българинът избира само по-лесни съперници, което не е от полза при израстването му като боксьор.

Анализаторът определи Пулев за аутсайдер при евентуален мач за световната титла, независимо дали на ринга ще бъде Владимир Кличко или Антъни Джошуа.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *