Боксьорът Тервел Пулев бе гост в Петрич за дипломирането на 101-ия випуск на Профилирана гимназия „П.К. Яворов“

С много емоции, трепет и вълнение абитуриентите от 5-те паралелки на Профилираната гимназия в Петрич получиха дипломите си на официално тържество в училищния двор и се разделиха със своите учители.

50 дванадесетокласници получиха лента и медал „Отличник на випуска“ за постигнат среден успех от дипломата над 5.50, а зам. кметът на община Петрич Борислав Коларов обяви  стипендия за 18 даровити деца. Директорът на ПГ „П.К. Яворов“ Кристина Касабова награди и 20 ученици за издигане авторитета на образователната институция с отличното си представяне в национални конкурси и състезания. Сред наградените бе и Александра Драмджиева, изработила логото на училището.

„Знайко” на випуск 2020 е Валентин Кузманов, той получи статуетката на знанието и мъдростта от Станислава Стефанова, обявена за „Отличник на община Петрич” за 2019 г. Приз „Музикален талант на випуска“ бе признанието, което заслужи Костадин Запрев.
Официален гост на празника на зрелостниците бе титулуваният боксьор, трикратният европейски медалист Тервел Пулев. Той връчи статуетките „Спортист на випуска“ на Мария Бахтарлиева, Алекс Иванов, Надежда Михайлова и Кирил Джалков.
Статуетка за успешно завършване на средно образование получи и първият ученик в гимназията със специални образователни потребности Владимир Ризов.
Награда „Приятел на гимназията“ беше връчена на г-жа Христина Смислова.
Петимата класни ръководители, извеждащи випуска – Стойка Янкова, Ваня Янева, Снежана Христова, Даниела Харизанова и Георги Малчев, бяха отличени с призове за изключителната си роля в израстването на дванадесетокласниците.

С прекрасните си изпълнения допълнителна празнична нотка внесоха и талантливите деца от мажоретния състав при IV ОУ „Христо Смирненски“ с ръководител Нонка Гунчева, които с готовност откликнаха на поканата и се включиха в тържеството.

Вече порасналите момичета и момчета отпразнуваха завършването си с абитуриентски бал, поздравени от ръководството на гимназията.

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *