Борисов: Който е замесен в имотни скандали да подава оставка или да излезе в дълъг отпуск

Който е замесен в имотни скандали да подава оставка или да излезе в дълъг отпуск, препоръча премиерът Бойко Борисов заради скандала „Апартамейнтгейт“. Така на практика той поиска главата на шефа на Антикорупционната комисия Пламен Георгиев заради станалата вече скандална тераса към жилището му.

Заради апартаменти на цени под пазарните вече с поста си се прости правосъдният министър Цецка Цачева, както и Цветан Цветанов, който хвърли оставка като шеф на парламентарната  група на ГЕРБ.
Оказа се обаче че и други на ръководни постове са се сдобили с евтини жилища, а главният прокурор Сотир Цацаров разпореди проверки по случаите, съобщава dnes.bg.

„Ние в ГЕРБ сме създали стандарт и когато има такива скандали, дали е депутат, председател на парламентарна група, министър на правосъдие или зам.-министър на спорта, се подава оставка“, коментира Бойко Борисов по повод на уличените в имотни скандали, сред които съпругата на Лозан Панов, председател на ВКС, синът на Борислав Сарафов, председател на Националната следствена служба и Пламен Георгиев, председател на КПКОНПИ.

„Същото бих препоръчал на замесените в тези скандали сега, но понеже има хора и от съдебната система, те не обичат да бъдат слагани под общ знаменател или са много чувствителни, а аршинът трябва да бъде еднакъв за всички – да излязат в дълъг отпуск, докато различни от тях институции направят проверките“, препоръча премиерът.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *