Борисов спасява УНСС със 7.5 млн. лева

На редовното правителствено заседание във вторник ще бъдат гласувани 7.5 млн. лева за довършване на новия корпус на УНСС, обяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти по време на инспекцията си в самата сграда.

Тази сграда трябва да бъде довършена, за да не остане паметник, каза Бойко Борисов, цитиран от БТА.

В навечерието на срещата от УНСС предупредиха, че ги грози запориране на сметките заради забавени с години плащания към фирмата, строяща новия учебен корпус на университета. Според ректора проф. Стати Статев държавата не е изплатила предварително договорени 7.5 млн. лева, с което поставя в риск изпълнението на целия проект, полученото европейско финансиране и финансовото оцеляване на висшето училище. От УНСС поискаха незабавни мерки от правителството, заради което искане дойде и днешната среща с премиера. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

  1. Атанас Буров

    След като Боко решава всички проблеми в държавата защо плащаме огромни заплати на целия министерски съвет? Да вдигнат заплата на Боко 10 пъти и всички други – на борсата, пак ще сме на кяр! А колкото до УНСС (с абревиатура: Утре Носи Съответната Сума) щом не могат да си направят простата сметка и да се разплащат със строителя, а сключват неизпълними финансово договори, ясно какви икономически специалисти са и какви бъдещи кадри подготвят!

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *