Бразилия се издъни срещу Швейцария

Бразилия започна участието си на световното първенство в Русия с равенство. „Селесао“ стигна само до 1:1 с Швейцария във втори мач от група „Е“ на турнира. Така след изненадващата загуба на действащия шампион Германия, още един от фаворитите стъпи накриво на старта на Мондиал 2018.

Пред над 43 000 зрители на „Ростов Арена“ първата голова възможност се откри пред швейцарците – още в 3-ата минута Блерим Джемайли стреля от дистанция, но топката прелетя над напречната греда. Бразилците отговориха с няколко добри атаки, а в 11-ата минута Паулиньо направи пропуск от около 2-3 метра.

В 20-ата минута обаче „Селесао“ поведе чрез Коутиньо. Полузащитникът на „Барселона“ отбеляза красиво попадение с шут от около 20 метра, като топката се отби от десния страничен стълб и стана неспасяема за вратаря Зомер.

След гола „кръстоносците“ тръгнаха по-смело напред, докато съперникът им се прибра в своята половина и разчиташе предимно на контраатаки. Този подход обаче не доведе до нищо опасно пред стража Алисон и Бразилия се оттегли на почивката с аванс – 1:0.

През втората част Бразилия имаше лек превес, но Швейцария изненадващо стигна до изравнител гол, пише btv. В 50-ата минута Цубер избута Миранда при едно центриране от корнер и се разписа с глава за 1:1. Главният съдия Сезар Артуро Рамос от Мексико прецени, че няма основания за отсъждане на нарушение в тази ситуация и попадението беше зачетено.

Снимка: Getty Images

Бразилците се активизираха, но последваха пропуски на Коутиньо и Неймар. Последният изкара жълт картон на трима швейцарски играчи и непрекъснато тормозеше съперниковата отбрана. В 69-ата минута звездата на френския ПСЖ намери отлично Коутиньо в наказателното поле, но съотборникът му не съумя да уцели вратата.

В 73-ата минута Габриел Жезус падна в пеналта и южноамериканците имаха претенции за наказателен удар, но реферът Рамос ги отхвърли и дори не поиска да изгледа видеоповторение.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *