Братовчедка на сандански депутат вдига палат на мястото на дядовата им къща в Никудин, в стремежа да разшири двора зае целия тротоар, вгради в оградата стълб на Енергото…

Братовчедка на санданския депутат Атанас Стоянов завзе тротоара до къщичката на баба им и дядо им в струмянишкото с. Никудин в стремежа си максимално да ушири двора и той да стигне до шосето, сигнализираха в „Струма” читатели. Репортерът ни отиде на място и видя, че, за да изпълни замисъла си, тя дори е вградила стълба на „Електроразпределение” в оградата. С „усвоения“ стълб дачата се превърна в абсолютна атракция на цялата община.

Бойка Благоева е първа братовчедка на Стоянов – бащите на двамата са братя, и навремето тя често идвала в Никудин с бъдещия депутат на гости при баба им и за да се гонят с Наско по околните поляни. Стоянов отдавна не се бил качвал в Никудин, но преди 3 г. Бойка започнала да идва често и постепенно върху бабината каменна къщурка изникнал двуетажен палат, какъвто в селото никога не са виждали.

След като дамата завзела тротоара и вградила електрическия стълб в оградата, по сигнал на хора от селото на място пристигнали служители на електроразпределителното дружество, които огледали „усвояването“ на собствеността им, но в крайна сметка преценили, че това няма да навреди на работата на стълба, и си заминали.

В хода на строежа майсторите разширили двора и със съседната къщурка, която била на комшии на Стоянови, чиито деца отдавна се били изселили по градовете и не се връщат на село. Наскоро хора от селото уведомили единия от наследниците, че Благоева е бутнала къщата му, човекът се ядосал много и заявил, че при пръв удобен случай ще дойде на село, за да види какво става.

Благоева е командировала от Сандански двама майстори, които от 2 г. непрекъснато са на обекта и правят все нови и нови разширения, докладваха никудинци. В момента в единия край на двора са струпани десетки автомобилни гуми, които най-вероятно ще бъдат използвани за ограда от тази страна на вилата, от която се открива чудна гледка към никудинските поля. От срещуположната страна на двора има изправени високи белокаменни колони, между които ще бъдат подредени дъските на оградата.

Според познавачи пристигащият през ден на вилата дървен материал е доста висококачествен, а и самата вила изглежда впечатляващо с чардаците, скъпата етажирана ограда, слънчевите панели на покрива и просторния двор, който все още не е завършен.

Слуховете в селото са, че вилата се строи с европейски субсидии, иначе собственичката е търговка, която има магазинчета „Всичко по 10 лв.“ в Сандански, Петрич и Благоевград.

Справка на „Струма“ обаче показа, че нито една от фирмите, в които Благоева има участие – „Боббо“ ЕООД, „Роки-Рос“ ЕООД, „Боанирос“ ЕООД, ЕТ „Бойка Благоева – Росикол“ или „Мите-мода“ ЕООД, не е бенефициент на Държавен фонд „Земеделие“ за предишния програмен период 2007-2013 г., а за този период, който изтича през следващата година, фондът още не е разсекретил списъка.

Според кмета на Струмяни Емил Илиев през общината обаче не е минавало никакво инвестиционно намерение от страна на Благоева нито за строеж на къща за гости, нито за реконструкция на съществуваща постройка, а без такова уведомление всеки строеж е незаконен. Още следващата седмица Илиев обеща да се качи до селото, където смята да помогне на местната фолклористка баба Добринка, чиято къща паднала при последните дъждове, и пътьом да огледа вилата на Благоева и да провери законността й.

Благоева има 2 деца, съпругът й е лекар в Сандански. Преди време баща й държеше каравана в Сандански, но местната управа му я събори. Дамата се прочу през 2010 г. с атрактивното си решение да отбележи 7-ия рожден на фирмата си, като извади на централна улица в Сандански дрехи, обувки и чанти от магазините си и по почина на Пипи Дългото чорапче почерпи всички съграждани със стоката, призовавайки да си вземат на когото каквото му хареса и стане…

ВАНЯ СИМЕОНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *