Братовчедка на футболистите Мицански се завърна от Нова Зеландия, нареди трапеза насред Плоски и почерпи цялото село за 50-г. юбилей

Илинка Прокопиева, родена в далечна Нова Зеландия преди половин век, избра родното село на родителите си – Плоски, за  своя юбилей. Линка спретна дълга трапеза на мегдана в селото и черпи щедро всички по случай кръглата си годишнина. Всеки жител на селото, преминал през мястото на празненството, е отпил от домашната ракия, осигурена от рожденичката, получаваше и чаша бира, кебапче, кюфте и вкусна баница. Музикалните изпълнения бяха по избор на съседа Атанас.

„Чувствам се много щастлива и горда, че се върнах в родното село на моите родители, и ще продължа да живея тук, където имам много близки и приятели. На 50 все едно съм на 35 години, промяната е само в килограмите, акълът ми е на тийнейджър”, казва юбилярката.

Щастливата рожденичка с усмивка коментира живота си в Нова Зеландия. Тя е първа братовчедка на едни от най-успелите футболисти от с. Плоски – братята Пламен и Емил Мицански.

ЛИДИЯ МАНЕВА

loading...


 

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *