Братът на Петьо Петров-Еврото е освободен като зам.-шеф на АП-София

Емил Петров – брат на Петьо Петров, известен като Пепи Еврото, беше освободен като зам.-шеф на Апелативна прокуратура-София. Предложението за освобождаването на Емил Петров беше направено от и.ф. ръководителя на АП-София Емилия Русинова, която иначе също е зам.-шеф на тази прокуратура.

Прокурорската колегия единодушно го подкрепи като на заседанието стана ясно единствено, че Петров е изпратил становище по повод предложението, в което по информация на „Лекс“ изразява несъгласие с него. Той беше преназначен за редови прокурор в АП-София.

Предложението на Емилия Русинова е във връзка със сформирането на нов ръководен екип и предстоящи мерки за подобряване на работата на АП-София.

Емил Петров беше назначен за заместник на апелативния прокурор на столицата през февруари 2020 г. Преди това две години беше зам.-градски прокурор.

Преди седмица брат му Петьо Петров беше задочно изпратен на съд за документа измама в особено големи размери, представляваща особено тежък случай. Обвинението е свързано със случая „Осемте джуджета“.

По казуса „Осемте джуджета“ има още няколко дела, а Петьо Петров е в неизвестност от над година.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *