Бронзовият медалист „Виктори Благоевград“ заминава без наемници на държавното първенство по шахмат за ветерани

Актуалният бронзов медалист „Виктори Благоевград“ заминава без наемници на държавното отборно първенство за ветерани над 65 г. в Търговище. За разлика от повечето си опоненти, тимът от Пиринско ще разчита само на свои състезатели. Третото място ще защитават клубният президент и треньор Марин Атанасов, Иван Докльов и Георги Чепандов. Шампионатът стартира утре, а до вчера благоевградският отбор бе втори по среден коефициент ЕЛО на състезателите с 1880 точки. Лидер в основната схема беше „Ан Пасан“ /Сф/ с 1928 т.

За столичани играят майсторите Георги Попов и Яне Гелемеров, които са родом съответно от Сандански и Перник. „Виктори“ стегна тим и в ДОП за ветерани над 50 г., където ще разчита на Георги Кулинчев, Иван Вакъвчиев и Иван Коцелов. Благоевградчани до този момент се намират на пета позиция по средно ЕЛО с 2063 т. Изявен фаворит е ОШК „Пазарджик“ /2391 т./ с гросмайсторите Крум Георгиев и Николай Нинов, международния майстор Йордан Иванов и майстора на спорта Димитър Славов. Най-близо до класата на пазарджиклии е „Марица-изток“ /Раднево/ с 2158 т., воден от бившия ас на „Перун“ /Кресна/ мм Сашо Николов. Турнирите започва утре, а медалистите трябва да станат ясни в неделя.

ИВАН ДЕЛЧЕВ

loading...








Ив. Докльов /вляво/ загря за Търговище с участието си в ІV кръг от веригата „Купа Виктори“ в Благоевград в началото на месеца.

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *