Бум на строителство в богаташкото Крайни дол

Усилено строителство кипи в известното с богаташките къщи дупнишко село Крайни дол. Кокетна дървена вила в момента там строи бившият шеф на Икономическа полиция в Дупница, в момента редови криминалист, Славчо Мутавджийски. Вчера около строежа кипеше усилен труд. Къщата е в американски стил, на един етаж, над 100 кв.м. Една ограда дели имота на полицая от вилата на покойния проф. Енчо Мутафов. Съседи в Сапарева баня, където живее Мутавджийски, коментираха, че преди три години е продал за 200 000 лв. къщата за гости, която е била регистрирана на името на баща му Костадин. С парите от продажбата той отворил два магазина за строителни и битови стоки в Дупница, на главната улица, водеща към село Бистрица.
Къщата, която криминалистът строи, се намира на една пресечка от дома на треньора на Братя Галеви – Станко Станков, който от три години е обявил къщата си за продан, но купувач все още няма. Станков е смъкнал цената от 200 000 евро на 80 000 евро, за да я продаде. Дворът на къщата е скрит зад зеленина, като половината е в асми, а всичко е добре поддържано.
Наскоро главната счетоводителка на една от фирмите на Братя Галеви – Невена Станоева, е купила в селото двуетажна къща с разгъната площ около 120 кв.м за около 40 000 лв., коментират местни жители. До къщата са започнати изкопни дейности за нова ограда на имота.
В близост до къщата на Стоева е вилата на бащата на Георги Градевски-Конъна – Красимир Градевски. Имотът е ограден от висока ограда и не си вижда нищо в двора, но местни жители коментират, че вътре в къщата и в двора е подредено с вкус и голям мерак. Има много зеленина, барбекю, навес с огромна маса за гости.
Германец, зет в село Крайни дол, строи огромна къща. „Няма нито една тухла да стърчи, всичко е под конец при него“, коментират съседите. Наскоро германецът купил за 40 000 лв. и съседната къща, която ще преустрои по свой вкус.
В село Крайни дол официално живеят 25 души, но селото се пълни в края на работните дни и през уикенда от така наречените виладжии.
Както “Струма” писа, в село Крайни дол вили имат бившият кмет на Дупница арх. Асен Пилев, бившата общинска съветничка от СДС Емилия Михайлова…
„Селото е привлекателно за външни хора, но за нас не е. Преди 4 месеца беше затворен и единственият магазин в селото. Има само едно кметство, нищо друго“, оплака се възрастна жена от селото.
Нейна съседка я апострофира: “От магазина се купуваше само хляб. Имаше магазинер, за 2 часа работа вземаше 100 лв. заплата. Всички пазаруват от големи вериги хранителни магазини в Дупница. Виладжиите си носят храна, като идват през почивните дни, а местните децата им ги зареждат от Дупница”, заяви тя.
НАТАЛИЯ ПЕТРОВА

loading...







Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *