Бурията изкорени дърво в Кюстендил, проливни дъждове в Банско и Благоевград, утре опасно време в 12 области /снимки/

Предупреждение за проливни валежи и силни гръмотевични бури е в сила днес в 9 области в Западна България. В районите с код жълто са възможни количества до около 50 л/кв.м. Има опасност и от градушки.

До края на деня краткотрайни превалявания ще има на места в Западна България. През нощта повече облаци ще има над западните райони на страната. Преди полунощ в Северозападна България, а до сутринта и на места в западната половина на страната и в централните северни райони е възможно да превали и прегърми.

През нощта и утре предупреждение за интензивни валежи е в сила в 12 области от Западна и Централна България. Остават условията за значителни количества, силни гръмотевични бури и градушки.

Силен дъжд се изсипа в Благоевград. Преливат шахти, булевардите „Св. Св. Кирил и Методий“ и „Димитър Солунски“ бяха под вода. Наводнени са паркингите при жп-гарата, в квартал „Запад“. На бул. „Св.Св. Кирил и Методий“ се е образувал огромен водовъртеж с диаметър 8 метра. Наложило се е на място да пристига пожарна.

Силен дъжд се излива над Банско. Бурята не подмина и Кюстендил. При поройния дъжд по-рано през деня там е паднало дърво в близост до болница.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *