България в очакване на големия мач! Гришо се изправя срещу Надал за 12-ти път

Григор Димитров ще се изправи срещу Рафаел Надал за 12-ти път. Днес двамата ще излязат на корта от 14:30 ч. в мач от полуфиналите в Монте Карло, а българинът ще се опита едва за втори път да победи световния номер 1.

В предишните им 11 сблъсъка Матадора е повече от категоричен – 10 успеха. За последно те играха един срещу друг на четвъртфиналите на турнира от сериите „Мастърс“ в Шанхай през октомври миналата година, когато испанецът спечели с 6:4, 6:7(4), 6:3.

Предизвикателството пред Димитров изглежда голямо, защото Надал не само е 10-кратен и настоящ шампион в Монте Карло, но по пътя си към топ 4 е загубил само 11 гейма. До двубоя с Гришо, Надал победи последователно Аляж Бедене, Карен Хачанов и Доминик Тийм.

Димитров пък с справи с Пиер-Юг Ербер, Филип Колшрайбер и Давид Гофен, но мачовете му бяха далеч по-тежки от на испанеца.

Двамата имат три мача на клей, като всичките са на сметката на Надал. Самият Димитров отбеляза, че съперникът му е най-добрият на червените кортове, но това няма да го обезкуражи.

„Със сигурност той е фаворитът. Той има невероятни постижения тук. Рафа е най-добрият играч на клей. Но това няма да ме обезкуражи. Напротив, искам да изляза на корта в събота и да покажа моята игра. Едно от грешните неща, които можеш да направиш преди мач срещу Надал, е да се концентрираш основно върху неговите силни страни. За мен по-важно е да мислиш за своята игра, без значение от съперника, да бъдеш креативен на корта. Това е“, каза най-добрият ни тенисист.

За Гришо това е първи полуфинал в Монте Карло и едва втори в турнир от сериите „Мастърс“ на червени кортове. Първият бе в Рим през 2014 г., когато походът му към трофея бе спрян именно от Надал.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *