България сложи край на черната серия с победа над Чехия

Българският национален отбор по футбол записа първи успех от повече от година насам, след като победи Чехия с 1:0 у дома в последния мач от квалификациите за Европейското първенство следващото лято,пише БГНЕС.

„Лъвовете“ нямаха нито една победа в този квалификационен цикъл, а последният им успех бе от октомври миналата година срещу Кипър, но след 12 мача без победа успяха да надвият чехите в мач без значение за двата тима. Пред празните трибуни заради наказание на Националния стадион „Васил Левски“ възпитаниците на Георги Дерменджиев се отбраняваха добре и не допускаха много опасности пред нашия вратар Георги Георгиев, а от своя страна успяха да се възползват от една от малките си възможности, за да стигнат до гол. В 56-та минута след много добро центриране от фал на Кирил Десподов, Васил Божиков бе изпуснат от защитниците на гостите и с точен удар с глава прати топката в мрежата. До края на мача „лъвовете“ играха солидно в защита и опазиха преднината си, за да стигнат до победата.

По този начин България записа първи успех в квалификациите за Евро 2020 в последния мач на капитана Ивелин Попов за националния отбор. Вчера Попето обяви, че слага край на кариерата си в националния отбор след двубоя с Чехия. Родните национали завършват група А на четвърто място с актив от шест точки и ще имат шанс да гонят класиране за финалите на Евро 2020 в плейофите през март, докато чехите финишират на втора позиция и имат осигурено място на Европейското първенство.

В другия мач от групата Англия победи Косово с 4:0 като гост. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *