Български тираджия в адска катастрофа в Италия, уби баща и син

59-годишен български шофьор на тир беше арестуван за убийството на пътя на 33-годишен италианец и на 10-годишния му син. Според италианските медии катастрофата е станала във вторник на магистралата А1 между Орвието и Фабро, на стотина километра северно от Рим, в посока за Флоренция, съобщава newsbg.eu.

В леката кола, ударена от българския камион, пътувало италианско семейство – баща, майка и син. Те били от село Кайаца до Казерта, област Кампания, и отивали в Генуа за медицински преглед на детето. Съпругата на убития италианец успяла да излезе от смачканата кола и да се спаси, Това обаче станало след намесата на пожарникар, пристигнал на мястото на катастрофата. Самият той е леко ранен. 35-годишната жена е ранена и е откарана в болницата на Орвието.

Колата с италианското семейство била влачена няколко метра от българския тир, който я надминал. След това той се ударил в металното преградно заграждение на магистралата. Предполага се, че тирът се подпалил заради искрите след удара в металните ограждения. При удара пострадали и резервоарите на двете коли, след което камионът се запалил и се преобърнал, повличайки колата. Труповете на бащата и детето са напълно овъглени при пожара.

Българинът пътувал в камиона със съпругата си. И двамата са леко ранени. Той е арестуван за двойно убийство. Не е употребил нито алкохол, нито наркотици, според резултатите от тестовете. Не се съобщава името на българина. Камионът му пренасял паста за сметка на чужда фирма. Загиналият италиански баща се казва Микеле Мелило, а синът му Марчело.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *