
Българското агнешко месо в магазините на Перник надхвърли на места 30 лв. за килограм. Бутът се предлага по 32 лв., а предна агнешка плешка – по 30 лв.
„Доста е скъпо, но пък е българско, а не внос и замразено. Затова хората, които имат възможност да си го позволят, го предпочитат“, коментираха търговци.
В големите търговски магазини агнешкото е на доста по-достъпна цена. Там бутът са продава по 22-26 лв. за килограм, а плешката по около 20 лв. Агнешкият комплект пък е на цена 14-16 лв., ако не е замразен.
Цените на яйцата са между 40 и 50 ст. за брой и повишение не се очаква. Леко е поскъпнал козунакът в пекарните и се търгува между 5 лв. и 7 лв. за 500 грама. В хипермаркетите обаче сладкото печиво може да се намери и за 2-3 лв.
КРАСИМИРА СТОИМЕНОВА