ВАЖНО ЗА БЛАГОЕВГРАДЧАНИ! Кръстовището при „Зърнени храни“ ще бъде експериментално преобразувано в кръгово

По разпореждане на кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов предстои кръстовището при „Зърнени храни“ да бъде преобразувано в такова с кръгово движение. В началото, организацията ще бъде направена с подвижни елементи, като целта е да бъде установена ефективността и да бъдат преценени евентуални неудобства. В продължение на около две седмици, на място ще има дежурен патрул, който ще следи за нормалното преминаване на автомобили. Ще бъде направено и заснемане, на база на което ще се изготви анализ. Реконструкцията се налага с оглед натоварения трафик. В случай, че преминаването на коли и пешеходци, в експерименталния период, се окаже безпроблемно и ефективно, кръстовището ще бъде преобразувано трайно в такова с кръгово движение.

Днес по време на редовна  сесия на Общински съвет – Благоевград, бе гласувано и предложение за даване на съгласие за разрешаване и изработване на ПУП – изменение на плана за улична регулация на бул. „Св. Димитър Солунски“ и бул. „Св. Кирил и Методий“. Преобразуването на кръстовищата в такива с кръгово движение е част от политиката на кмета д-р Атанас Камбитов, с цел увеличаване на пропускваемостта на автомобилите.

През септември 2016 г. беше открито и кръговото кръстовище, свързващо улица „Владо Черноземски“, бул. „Васил Левски“, бул. „Джеймс Баучер“ и ул. „Христо Татарчев“. Преди преустрояването това бе най-натоварения участък в града.

С направената корекция, потокът от коли преминава от кръговото на III ОУ „Димитър Талев“, през „Джеймс Баучер“, продължава през това на „14-ти полк“, през ЗМК и преди село Изгрев.

loading...


 

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *