Вариант „Б“ за петимата напуснали „Беласица“: двама станаха орлета, един влиза в обувките на емблемата на драконите, друг облича екипа на преименувания „Литекс“

Кой е вариант „Б“ за напусналите „Беласица“ петима футболисти след края на сезон 2023/2024 г. се питат феновете в Петрич. 21-годишният Мариян Вангелов подсили „Дунав“, където ще има тежката задача да замести клубната емблема Мирослав Будинов, който в края на миналото първенство приключи кариерата си. Видимо първомаецът се ползва с доверието на наставника на драконите Мартин Ковачев, след като поведе атаката им още от първата минута при нулевото равенство в контролата срещу „Добруджа“ в Русе. Със сигурност острието ще бъде основна опция пред кюстендилския треньор на небесносините за попълване на квотата U21. Даниел Гогов се завърна за втори път в „Кюстендил“, където прекара практически цялата 2022 г. 27-годишният офанзивен полузащитник е част от амбициозната селекция на сините от „Осогово“, която издава амбициите за ключова роля в Югозападната Трета лига. Звездата на комитите Запро Динев, който не се разбра за продължение на договора с родния си клуб, избра изпадналия от елита „Пирин“.


В Благоевград се очаква фланговият щурмовак да играе основна роля в опита на орлетата максимално бързо да се завърнат в групата на майсторите. Санданчанинът Христо Петров се завърна в областния център на Пиринско, откъдето преди 2 г. заедно с М. Вангелов пристигна на „Царя“. Има вероятност 20-годишният бек, който с еднакъв успех се справя на двата фланга на защитата, да бъде използван приоритетно в дубъла, който ръководството на орлетата реши да възстанови.


Предвид сериозния опит, който Гицата натрупа с бяло-червената фланелка във Втора лига обаче, не е изключен вариантът Александър Бабич да го използва в първия отбор като задължителен U21. Петър Кепов бе първият, който си тръгна от южния град. Крайният бранител дойде през зимата в Петрич, след като през есента играеше преимуществено за втория отбор на „Ботев“ /Враца/. Младокът, който също покриваше младежката квота на ст. „Цар Самуил“, прецени, че при Даниел Моралес няма да получава игровите минути, които желае, и наскоро се присъедини към преименувания „Ловеч“, който се пръкна в града на люляците след закриването на проекта „Литекс“, продиктувано от абдикацията на Гриша Ганчев.

СТАНЧО СТАНЧЕВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *