Великденската трапеза поскъпва, агнешкото в хипермаркетите е на промоция, но в Перник го няма

В дните преди Великден цените по пазарите и хипермаркетите в Перник и региона растат. Най-търсеният продукт логично е агнешко месо, като бутчето се предлага от 25 до 29 лева, а на промоция в хипермаркетите цената му е 19 лева, плешката е 18 лева. В някои от големите магазини обаче агнешкото е свършило.
По магазините агнешкият комплект също удари рекорда цена. Килограм от българските ферми е 9,80 лв., в който има бял и черен дроб, сърце, черва и шкембе. Той обаче е дълбоко замразен. Охладеният е с около 2 лв. по-скъп. Вносният замразен пък върви по 9 лв., но в него липсват червата и шкембето.
Сериозно са поскъпнали и зеленчуците, а салатата ще ни излезе солена. Марулите, които преди няколко дни се продаваха по 1 лв., вече са с 20 ст. по-скъпи. Доматите също скочиха и вече се продават между 3,50 и 5 лв. за килограм. Краставиците вървят по 3,50 лв./кг, а не както преди дни – 3 лв. Сериозен скок има и при късоплодните краставици. Цената им се повиши от 2 лв. преди седмица до 2,80 лв. Връзка лук е 1,20 лв.
КРАСИМИРА СТОИМЕНОВА

loading...


Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *