Великденски сладки

Необходими продукти:

2 яйца

1ч.ч. захар

1ч.ч. олио

6 с.л. мед

2 с.л. канела

1 ч.л. сода за хляб

брашно за средно меко тесто

Начин на приготвяне:

Яйцата се разбиват със захарта, добавя се олиото, после меда, содата и канелата.

Добавяме по малко брашно. Оформя се тесто, което не лепне и оставя за кратко в хладилника. Разточваме кора с дебелина 2 мм. и изрязваме пиленца, яйца, цветя, зайчета, пеперуди с метални формички. Намазваме ги с меко масло и украсяваме с фондан или цветни пръчици.

loading...


 

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *