Вечерната гимназия в Сандански се слива с ПГ „Яне Сандански”, проверка разкри – от записани 61 ученици нито един не е бил в час

Вечерната гимназия в Сандански се слива с гимназия „Яне Сандански”. Предложението е на кмета Кирил Котев  и е внесено в Общинския съвет, а преобразуването трябва да е факт за новата учебна 2019/2020 година. Единодушно вчера членовете на постоянната комисия по транспорт в минипарламента гласуваха то да бъде включено в дневния ред на предстоящото заседание и да се отпочне процедура по преобразуване на двете гимназии.

До това предложение се е стигнало след направени няколко проверки на учебния процес във Вечерната гимназия, последната от които е била на 15 февруари. Тя е проведена със заповед на кмета на общината Кирил Котев. Установено е, че по време на първия учебен час не е присъствал нито един от общо 61 ученици от 8 до 12 клас. Според представена справка става известно, че в 8 клас са записани 9 ученици, в 9 клас – 12, в 10 клас – 19, в 11 клас – 21, и в 12 клас – 12 ученици.

Любопитен е фактът, че от 2013 година до 2017 година общият брой на обучаващите се във Вечерната гимназия ученици е 356, а дипломиралите се общо са 71.

На комисията бе обсъждана и жалба на жители на с. Зорница срещу социолога Кънчо Стойчев. В жалбата се твърди, че К. Стойчев е присвоил незаконно имоти частна собственост, като потърпевшите са предоставили скици и нотариални актове за сведение на местните законотворци.

От Неврокопската епархия НВП Серафим е депозирал заявление до ОбС – Сандански да бъде дарен имот общинска собственост с площ от 630 кв. метра за изграждане на нов храм в кв. „Смилово”, в района до бившия супермаркет „Албена”.  За този имот имат претенции и от сдружение „Свети Врач” – също за изграждане на нова църква.

ЛИДИЯ МАНЕВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *