Вижте какво ще ви се случи, ако паркирате неправилно в Гърция

Гръцки катаджии вземат книжка, талон на колата и регистрационни табели за два месеца заради неправилно паркиране. За това предупредиха българи, станали жертва на новите санкции в южната ни съседка, пише „Телеграф“.

32-годишната българка Ани обаче остава без книжка, номера и талон. Само преди седмица жената, която от 12 години живее в южната ни съседка, а от 4 има бизнес там, спира колата си за 3-4 минути на аварийни светлини на улица в Серес.

В автомобила на задната седалка остават децата й. Ани има магазин и провежда кратък разговор с хазяйката на помещението. Когато излиза, вижда как полицаите свалят двата й номера, въпреки че практиката е да се сваля само предният.

Причината – нейният „Опел Зафира“ заема 10 сантиметра от пешеходната пътека. Първоначално жената била спокойна, защото знаела, че ще й напишат акт, а при плащане в рамките на 10 дни, се плаща половината от глобата.

Полицаите обаче наложили глоба 0 евро, но взели книжката и документите за 2 месеца. От българското консулство обяснили на Ани, че напоследък има много нашенци в нейното положение и единствения й шанс е на секундата да наеме адвокат и да обжалва. На следващия ден жената отишла ка среща с шефа на КАТ в града, но той отсъствал. Неговият заместник й обяснил, че вече няма да пишат глоби, но ще взимат номера, талони и книжки.

Това се налагало, тъй като за местното население размерът на санкциите бил висок. В крайна сметка от службата на „Пътна полиция“ върнали документите и номерата на българката.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *