Вижте пораженията от бурята в Пернишко /СНИМКИ/

Разразилата се тази нощ буря в Пернишко нанесе тежки поражения в много от населените места в региона. На 47 сигнала са реагирали служителите на ОД ПБЗН, съобщи директорът й комисар Емил Марков. По думите му всички екипи са били на крак.В града огнеборците и спасителите цяла нощ отстраняваха паднали клони и изкоренени дървета. Има няколко потрошени коли.

Две дървета са паднали върху автомобили в пернишкия квартал „Изток“, едно се е стоварило върху  магазин в квартал „Твърди ливади“, в същия квартал се счупи клон и нанесе щети на три автомобила. Подобен инцидент имало и в „Мошино“.

Дърво е било изкоренено от бурята и в Трън. То също е паднало върху кола, на която са нанесени щети.

„В Радомир няма сериозни щети, макар че беше страшно. Нарушено е осветлението в село Кленовик заради клони, които са се оплели в жиците. Очакваме от ЧЕЗ да отстранят проблема днес.На частна къща пък се е обърнал ламаринен покрив от северната страна“, каза кметът на Радомир Пламен Алексиев.

Много бяха и падналите дървета по улици и основни пътища. За часове остана затворен през нощта пътят между Драгичево и Кладница. Заради паднало дърво временно беше прекъснато движението на влаковете по ЖП коридора от София към „Кулата” и Солун.

Областният управител Ирена Соколова съобщи, че в квартал „Изток“ е паднал електрически стълб до бл. 95, а в „Могиличе“ има един наклонен. Две тополи са препречили пътното платно в пернишкото село Дивотино, а една се е стоварила върху жиците. Бор пък е паднал зад детска градина „Миньорче“ в Перник, а ламаринена ограда на частен строеж се е стоварила под гарата в града. Клони са паднали върху детска площадка в „Мошино“, а в „Изток“ – дърво върху къща.

„Най-сериозно беше положението в квартал „Изток“. Всички общински комунални и озеленителни фирми вече работят по отстраняване на проблемите. В момента се реже и една от тополите в село Дивотино, която се е подпряла върху къща. Възстановено е електроподаването навсякъде в общината“, заяви кметът на Перник Вяра Церовска, която извърши обход на най-пострадалите места още снощи.

„В с. Люлин са увиснали проводници, за които е уведомен ЧЕЗ. В Студена също има сигнал за паднало дърво.  В Рударци ее подаден такъв за искри от електропроводната мрежа на ул. Райко Янков“. В Радомир има множество счупени клони. Брезнишките села Конска и Гигинци са без ток, а в Непразненци са паднали две тополи. В Трънско също има села без електричество. Без ток цяла нощ е било и Ковачевско, там е имало и проблем с далекопровод“, допълни Соколова.

              КРАСИМИРА СТОИМЕНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *