Вижте 14 ползи за здравето от чудодейната комбинация мед и канела

Комбинацията от мед и канела е мощен природен антибиотик с антимикробно и противовъзпалително действие. Природният еликсир може да реши много здравословни проблеми.
За да се възползвате максимално от лечебния ефект на комбинацията мед и канела, трябва много добре да знаете какви са ползите и ефектите от двата продукта поотделно, както и как и в какви грамажи да ги комбинирате.
Нужно е да подхождате внимателно към ароматната подправка, защото в умерени количества канелата е много полезна, но може да е вредна, ако прекалявате с нея. Когато я ползвате като подправка и аромат за вашите канелени сладкиши, е добрият вариант, но ако увеличите ударно дозата ѝ като лечебно средство, това може да предизвика нежелани странични реакции от канелата.
Винаги предпочитайте цейлонска канела, защото масовият ѝ и по-евтин вариант е Касия, която съдържа вещества, които във високи дози може да не са полезни за здравето.
Медът е от суперхраните, за които се говори само добро или нищо. Но не забравяйте, че е много калоричен и хранителен и трябва да се хапва в умерени дози. Ако цял ден ходите с лъжицата и бъркате в буркана с меда, може да излекувате един проблем, но да си причините друг здравословен такъв.
За да повдигнете имунитета, да понижите кръвната захар, да подобрите храносмилането и възбудите апетита, заложете на комбинацията от мед и канела.
Предлагаме ви и няколко изключително практични рецепти с мед и канела, които ще бъдат полезни за вашето здраве. Пригответе си канела на прах и буркан мед и поведете борбата срещу инфекциите.
Ето кои здравословни проблеми може да излекувате с мед и канела:

Артрит
Взимайте сутрин и вечер по една чаша топла вода, в която са разтворени две супени лъжици мед и една оскъдна чаена лъжичка канела на прах. Ако се приема редовно, съединението може да облекчи хроничен артрит.

Инфекции на пикочния мехур
Разтворете две супени лъжици канела на прах и една чаена лъжичка мед в чаша топла вода – унищожава микробите в пикочния мехур.

Висок холестерол
Разтворете две супени лъжици мед и три супени лъжици канела на прах, смесени в 350 мл вода – намалява нивото на холестерола в кръвта от 10 на 100 в рамките на два часа.

При кашлица
Взимайте по една супена лъжица мед с 1/4 чаена лъжичка канела на прах дневно в продължение на три дни – лекува хронична кашлица.

Болест на сърцето
Смесете една супена лъжица мед и 1/4 от канела на прах. Консумирайте на закуска вместо сладко – намалява холестерола в артериите и съответно риска от сърдечен удар.

Болки в стомаха
Добавете в чаша топла вода една чаена лъжичка мед и половин чаена лъжичка канела на прах – облекчава болките в стомаха, а също така лекува и стомашни язви.

Газове в червата
Комбинацията от мед и канела на прах намалява газове в червата.

Стимулира имунната система
Използването на мед и канела на прах укрепва имунната система и предпазва организма от бактерии и вируси.

Киселинност на стомаха и лошо храносмилане
Канела на прах, поръсена върху една чаена лъжичка мед, се приема преди хранене, облекчава киселинността и подпомага храносмилането.

Противогрипно средство
Медът съдържа естествена съставка, която убива микробите на грипа.

За дълголетие
Една чаена лъжичка мед, една супена лъжица канела на прах в три чаши вода – пийте всеки ден, противодейства на ефектите на стареенето.

При пъпки
Направите паста с три супени лъжици мед и една чаена лъжичка канела на прах. Нанесете върху пъпките преди сън, а на сутринта изплакнете с топла вода. Повторете в продължение на две седмици, за да се премахнат пъпките от корена.

Отслабване
Всеки ден сутрин половин час преди закуска на празен стомах и вечер преди заспиване пийте мед и канела на прах, разтворени в една чаша топла вода, за да се предотврати натрупването на мазнини в тялото.

Кожни инфекции
Нанесете паста от мед и канела на прах върху засегнатите места. Комбинацията лекува екзема, трихофития и всички видове кожни инфекции.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *