Вижте 4-те типа жени, при които мъжете винаги се завръщат

Има няколко породи жени, които трудно могат да бъдат забравени, дори и в случаите, когато са изоставени от своите половинки. Веднъж зарязани от любимия мъж, те сякаш още по-дълбоко влизат в мислите му и още по-силно обсебват сърцето му. Кои са тези жени и какво ги прави толкова магнетични в очите на бившите им партньори, разкрива руската психоложка Марина Абравитова.

Бившата съпруга
Според статистиката до 50% от разведените съпрузи се връщат при бившите си половинки заради нова страст към тях – тя може да се дължи на копнеж към предишния уют и комфорт или от настоящите проблеми, възникнали след раздялата. Често пъти се случва новата жена, при която мъжете отиват, да не отговаря на тяхната представа за съпруга и това да им помогне да оценят своята първа половинка. Мъжете в по-голямата си част са роби на навика, не всеки може да започне живота си от нулата, особено когато става въпрос за по-млада и капризна дама. Те не са готови да правят компромиси, така че веднага щом възникнат проблеми в нова връзка, те веднага си спомнят за бившата си партньорка, с която са се чувствали далеч по-приятно и спокойно.

Грижовната жена
Всеки мъж иска жена му да прилича на неговата грижовна майка в моменти на слабост и безпомощност, които всеки изпитва. Ако той е случил на такава, но я изостави, често пъти той ще се сеща за нея, сравнявайки другите си партньорки с онази, която е била готова на всичко заради него. Такава жена той никога няма да забрави и рано и ли късно ще пожелае да се върне отново при нея. Само жена с добро сърце може да бъде съпричастна и да подкрепя своя мъж, когато той има нужда от това, независимо от раните и болката, която той ѝ е нанесъл. А мъжете осъзнават това, макар и понякога късно.

Силната жена
Изоставяйки една жена, почти всеки мъж е сигурен, че тя ще страда за него едва ли не до края на живота си. Е, същите тези господа обаче трябва да са наясно, че не всяка жена ще се свие с мъката си у дома, ще рони сълзи по тяхната красота и ще се самосъжалява, питайки се къде е сгрешила. Не, този тип няма да ви потърсят по телефона никога повече, няма да ви досаждат със сърцераздирателните си поетични изблици, нито пък ще кърши ръце, търсейки новия ви адрес, за да ви намери. Не се разстройвайте, мъже, тази жена ще се събере парчетата на счупената си душа, ще излее мъката си тихо и самотно, ще излезе с приятели, ще се запише на фитнес, ще отиде на кино, ще нарисува картина, ще прочете книга, но никога няма да ви потърси в отчаян опит да се върнете при нея. И рано или късно, ти, приятелю, ще почувстваш с гръмовна сила липсата ѝ, така както никога досега не си я чувствал. Ловният инстинкт ще се възроди в теб и и ти отново ще я потърсиш, закопнял да разбереш защо не те търси.

Жертвата
Това е онзи тип жена, която е готова да преглътне егото си само и само да бъде и с най-лошия мъж на света, с когото е деляла един покрив, но той я е изоставил по една или друга причина. За тези дами не е важно толкова дали мъжът се отнася добре към тях, дали ги уважава или обижда, дали ги нагрубява или подкрепя. За тях по-важното е просто да го има и да е до тях. Ако този мъж се върне при такава жена, тя е готова винаги да му отвори широко вратата си. Такава жена не е в състояние да се грижи нито за себе си, нито за личния си живот, нито за израстването в кариерата си, защото докато него го няма, тя само страда. Подобни връзки могат да продължат с години, изтощавайки психиката на жертвата.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *