Вижте 6 стъпки, които поддържат интереса към връзката

В началото си, много любовни връзки са ярки, зареждащи с положително настроение, романтични, страстни. Чувстваме се вдъхновени, забравяйки че след време, този блясък ще изчезне и ако през цялото това време не сме правили някои малки, но необходими стъпки, връзката ще се изчерпа. Какво освен разнообразието на интимните моменти може да поддържа интереса ни към любимия човек?

Имайте положително отношение към живота
Без значение дали става въпрос за приятели, колеги, любим човек, всеки иска да има в обкръжението си усмихнати и позитивни хора. Постоянното негативно отношение към живота, виждането на събитията само като отрицателни, се пренася и на настроението във връзката.

Обичай себе си
Когато сме във връзка е важно да не губим своята идентичност и да продължаваме да се отдаваме на любимите си занимания, дори и половинката ни да няма интерес към тях. Да се грижим за собствения си комфорт, а да не чакаме само на партньора. Някои хора имат погрешното вярване, че връзката задължително ще ги направи щастливи, ако не се усещат като такива.

Обърнете внимание на желанията и нуждите на любимия човек
Но преди това осъзнайте, че е нормално да се различавате като разбирания за някои неща, че не се притежавате и че не бива да се опитвате да се променяте. Следва комуникацията. Мъжете и жените споделят по различен начин нуждите и желанията си относно връзката. Понякога жените смятат, че са били съвсем ясни, докато за мъжете не е така. Важно е да бъдете искрени един към друг, да се научите да споделяте и дори в спорните ситуации да не стигате до сериозни кавги.

Не забравяйте да показвате благодарност и възхищение
Погрешно е да мислим, че ако често споделяме колко е важен за нас човекът във връзката, благодарим за хубавото кафе, казваме, че се гордеем с него когато постига успехи, но и сме му подкрепа, когато губи, това ще го разглези. Тези специални моменти, в които си казваме „благодаря“, „ценя те“, са онези, които скрепяват връзката.

Бъдете внимателни с думите
Особено когато се шегувате или имате конфликтни ситуации. Лъжите, обидите, неволните шеги, понякога нанасят необратими рани на връзката.

Показвайте взаимно уважение
Здравата любовна връзка се гради на взаимно уважение. Уважение, когато не сте на едно мнение, когато някой от роднините ви е срещу връзката ви – не се обвинявате и нападате един друг, а заедно решавате как да се справите с отсрещната страна. Уважение, когато някой е имал лош ден и няма сили да домакинства и т. н.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *