„Вихрен” назначи треньора П. Маникатов за постоянно

Панталей Маникатов вече не е вр.и.д. треньор на „Вихрен”, а получи постоянно назначение на наставническия пост. Новината потвърди председателят на клубния УС на гладиаторите Георги Манолев. „Маникатов е нашият старши треньор, негова е отговорността около организацията на лятната подготовка и попълването на списъка с контролите. Нищо в клубната стратегия не се е променило, продължаваме да разчитаме изключително на футболисти от нашата школа и региона. Задачата е да запишем успешен сезон, подобно на миналата кампания, целта е едно от първите две места в групата“, заяви санданският футболен шеф.

30-годишният П. Маникатов пое отбора след оставката на Петър Златинов, на когото бе асистент, и в последните 5 мача от първенстото на ЮЗ Трета лига записа 2 победи, 2 загуби и 1 престижно безголово равенство на финала срещу първенеца ЦСКА 1948 в София, където по-чистите положения бяха за зелено-белите. Младият специалист оттук нататък няма да може да разчита на 3-ма от основните футболисти от изтеклия сезон, след като крилото Дани Пехливанов премина в „Дунав” /Русе/, младият бранител Милен Стоев прие офертата на „Арда” /Кърджали/, а опитният плеймейкър Антонио Ласков също смени обстановката, решавайки да подсили изпадналия от Втора лига „Созопол”, който подсказва желание час по-скоро да се завърне при профитата.

На този етап изглеждат сигурни контролите срещу „Пирин” /Разлог/ /21.07./, „Беласица” /28.07./ и „Каменица Саса”, като датата за проверката с македонците все още не е уточнена. Маникатов ще търси съперници поне за още 4 спаринга, първият летен сбор на санданския тим е насрочен за 2 юли.

СТАНЧО СТАНЧЕВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *