Включиха Кюстендил, Бобов дол, Невестино и Трекляно в Софийски туристически район

Кюстендил, Бобов дол, Невестино и Трекляно стават част от Софийски туристически район, който официално бе учреден на 19 февруари в Регионалния исторически музей в София.

На форума е присъствал заместник областният управител на Кюстендилска област Райчо Цветин. В Софийски туристически район влизат общо 23 общини. В съседния Рило-Пирнски туристически район пък от Кюстендилска област влизат общините Дупница, Сапарева баня, Бобошево, Рила и Кочериново.

„Пред присъстващите на учредяването на Софийски туристически район споделих, че от години имам идея и търся опции и възможности как малките общини от нашата област да рекламират туризма си и да създават примамлив образ. Понеже малките общини трудно могат да влязат дори в националната туристическа карта, би било добре те да обединяват усилията си, така по-лесно и по-бързо ще постигат резултати в тази област. Необходимо е общините и местните общности да проявят  по-голяма активност и да предлагат идеи, проекти, продукти“, каза Райчо Цветин.

Според него всяка една община в Кюстендилска област има с какво да се рекламира в туристическия бранш – в Бобов дол  това са многото църкви, в община Бобошево е роден светецът, закрилящ България, Св. Иван Рилски, има и много стари църкви, красиви местности… Трекляно е разположено в живописна местност, а Невестино открай време е известно с минералната вода. Като цяло селата около Кюстендил са популярни с производството на плодове, особено ябълки и череши, което може да се ползва като емблема за налагане на туристически продукт, смята Райчо Цветин.

ИВАН ПЕТРОВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *