Влади Въргала стана болногледач! Бившият кукувец превърна квартирата си в санаториум

Влади Въргала направи спешен ремонт на квартирата си. За има няма 10 дни бившият кукувец напълно преобрази жилището и днес то прилича на санаториум.

Промяната се наложи заради болната майка на култовия актьор и режисьор. След прекарания инсулт госпожата има нужда от грижите на сина си и занапред ще живее в София.

„Мама не може да бъде далеч от мен. 40 дни бдях неотлъчно до леглото й във великотърновската болница. След изписването й трябваше да я взема при мен в столицата. В дома, в който живея под наем, създадох удобства, каквито има в клиниките по неврология. Сега вкъщи е удобно и за майка ми, и за мен”, сподели пред наш репортер авторът на киношедьовъра „Шменти-капели”.

Преди да получи мозъчния удар майка му живяла сама в с. Велчево. Къщата, която обитавала там, била на починалия преди 2 години втори баща на Влади. В провинцията възрастната жена се чувствала отлично, но за съжаление сега е принудена да бъде столичанка поради тежката си болест.

„Фелдшерът на селото и лекарите от Търновската болница я спасиха. Благодарение на тях мама получи шанс за живот”, коментира Въргала пред „Уикенд“.

Понастоящем той показва синовната си обич като готви кашички за родителката си, храни я, дава й лекарства и й помага да се раздвижва. Влади се е посветил до такава степен на майка си, че няма време да се избръсне.

И преди да стане болногледач той пак пренебрегваше себе си и се поставяше в услуга на нуждаещи се. Когато в страната беше обявено извънредното положение, Въргала започна да разнася провизии по домовете на свои възрастни близки и познати, които се страхуваха да излизат навън заради коварния Ковид-19. Доставките шоуменът правеше с мотоциклет.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *