Войводката от Благоевград Т. Мичева се сля с пищното шествие на карнавала в Струмица

Зам. шефката на женското дружество на ВМРО в Благоевград Теодора Мичева преживя незабравими моменти на карнавала в македонския град Струмица. Заедно със съпруга си, граничния полицай Николай Мичев, и двете им дъщери Никол и Християна попаднаха в царството на приказките, в каквото се превърна за 5 дена родният град на македонския премиер Зоран Заев.

„По улиците шестваха, преоблечени като приказни и анимационни герои, 1800 участници от Македония, България, Сърбия, Черна гора, Хърватия, Турция, Албания, Германия. Красиви костюми, маски, каляски, платформи с танцуващи хора, фигури на животни и птици – всичко беше много пищно и фантастично. Дефилето приключва на големия площад в Струмица, където жури оценява участниците. Маскарадът трае 5 дена и в заключителната част ще бъдат обявени наградите”, разказа Теодора Мичева.

Нейният прадядо по майчина линия е от Струмица и на карнавала отишла по покана на братовчедката Сашка, чиито деца се преобразили като приказни герои за детското дефиле.

„Имаше стотици автобуси с туристи от много места, включително и от България. Сред официалните гости бяха македонският премиер Зоран Заев, който преди това беше кмет на Струмица, министърът на културата, сегашният градоначалник”, добави Теодора Мичева, заредена с много положителни емоции от преживяното.

БЕТИНА АПОСТОЛОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *