Волейболният „Марек“ взе мач с цената на топ 4 срещу екснаставник на „Пирин“ /Рз/

Волейболният „Марек“ взе мач с цената на топ 4 в суперлигата. Дупничани се справиха в своята зала „Спортна“ с директния си опонент за челна позиция „Добруджа“ с 3:1 (19:25, 25:19, 25:19, 25:23). С това домакините се утвърдиха на четвъртата позиция в класирането с една победа и 3 т. повече от добричлии плюс бонуса двубой в резерв. Най-голяма драма имаше в четвъртия гейм, в който гостите пропиляха шанса си да пратят срещата в тайбрек. Топреализатор стана Илиян Преспов с 25 т., но наградата за МВП отиде при съотборника му Калоян Балабанов, който добави 13 т., с колкото завърши и Светослав Иванов. Идния четвъртък марекчани излизат срещу шампиона „Нефтохимик“ в Бургас.

„Получи се нервен мач. Залогът беше много голям – победата в едната или в другата посока дава шансове за присъствие в четворката на първата осмица. Като цяло имаше доста хубави неща, но в същото време и технически брак, който се получи на базата на нервността в двубоя. Надделяхме с по-голямо желание и воля. В четвъртата част Добруджа имаше предимство, но съумяхме да се справим. Млад отбор сме, в по-голямата си част волейболистите са между 18 и 21 г. Въпреки това обаче разполагаме с добър потенциал“, коментира наставникът на победителите Виктор Карагьозов, който спечели треньорския дуел със старшията на северняците Мирослав Живков. В решителния четвърти гейм при 22:21 в наша полза направихме точка, но съдията не я призна, като отсъди, че топката не е паднала. Тази ситуация доведе до много нерви от двете страни“, оплака се бившият предводител на „Пирин“ /Рз/.

„МАРЕК“: Преспов-25, Балабанов-13, Св. Иванов-13, Св. Станков-8, Душков-4, Янков-4, Механджийски-либеро (Дулчев-3, Цветанов-2, Дамянов, Коцаков-либеро).
ДОБРУДЖА“: Ж. Георгиев-19, Рагин-9, Мечкаров-8, Чавдаров-8, Маринков-6, Г. Манчев-4, Тодоров-либеро /Ананиев-2, Димитров-1, Телкийски, Василев-либеро/.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *