Вратарят ветеран от Петрич К. Велев разреди мачовете на остров Ман, отделя повече време на готварството и на любимите си две жени

Петричанинът Кирил Велев и неговият отбор „Сейнт Мери“ отпаднаха на предпоследното стъпало преди финала за „Рейлуей Къп“, един от ценните трофеи, разиграван сред тимовете на британския остров Ман, където влезлият в 40-ата си годишнина бивш страж на „Беласица“ от десетилетие живее със семейството си. Съставът му се добра до топ 4 на местното първенство, което по регламент е задължително условие за участие в турнира, после жребият определи сблъсък с „Коринтианс“ и загубата с 2:4 попари амбициите за още едно отличие в клубната витрина. В шампионата Велев и колегите му са 3-ти във временното класиране с 32 т., на 7 след втория „Ръшън Юнайтед“ и с още по-сериозно изоставане от „Коринтианс“ /46 т./.

„В момента сме в кратка коледна ваканция, а мачовете се подновяват на 2 януари. За ФА Къп се паднахме срещу бившия ми отбор „Пийл“, с тях ще премерим сили на 9 януари“, обясни от островната столица Дъглас ситуацията около футболното си житие ветеранът с допълнението, че вече по-рядко ходи да рита футбол, за да може да се концентрира върху работата си на шеф готвач в социалното заведение за възрастни хора и да има повече време за съпругата си Лили и щерката Румина.

Напоследък единствено изявите на „Беласица“ и челното есенно класиране на комитите топлят душата на опитния вратар, тъй като другите му любимци не се представят, както му се иска. „Левски“ не успя да го изненада приятно в петъчното дерби с ЦСКА, а в края на уикенда преживя ново разочарование от катастрофалното поражение на другия тим на сърцето му „Лийдс“ с 2:6 от „Манчестър Юнайтед“ в първото издание на „войната на розите“  в Премиър лийг от 17 г. насам.

СТАНЧО СТАНЧЕВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *