Времето днес: Слънчево и топло

В първия ден на март времето ще е слънчево с разкъсана облачност. До обяд облачността ще е по-значителна над южна България. В късните часове на деня и през нощта от запад ще се заоблачи над цялата страна. Вятърът ще е със скорост до 20-30 километра в час. По-осезаем вятър ще има в централна северна България около обяд. Дневните температури днес ще са между 13 и 18 градуса. Най-топло се очертава времето в централните части на страната.
В планините – слънчево със силен, дори бурен вятър. Скоростта на поривите ще достига 70-80 километра в час. Въпреки затоплянето в курортите снежната покривка е достатъчно голяма, за да осигури перфектни условия за ски спортове. Високите температури обаче създават условия за образуване на лавини.

Кратко смущение на времето очакваме през почивните дни. В събота следобед и в неделя сутринта са възможни слаби превалявания от дъжд, а високо в планините – сняг. В неделя ще е предимно сухо, но по-хладно. Като цяло обаче дневните температури остават с високи положителни стойности. А в началото на новата седмица термометрите отново ще скочат до 18-20 градуса.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *