Времето се затопля, но остава облачно, с дъжд и сняг

Днес сутринта на отделни места в Югоизточна България все още ще има превалявания от дъжд и сняг. Това съобщиха за Агенция „Фокус“  от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Облачността от североизток ще се разкъса и намалее, но в Дунавската равнина и Горнотракийската низина през по-голямата част от деня ще има ниска облачност или мъгла. След обяд от запад отново ще се заоблачи, предимно средна и висока облачност, която до полунощ ще обхване почти цялата страна.

Ще духа слаб до умерен изток-североизточен вятър, който в следобедните часове ще отслабне, в много райони и стихне. Максималните температури ще бъдат от 1° в североизточните райони до 11° в крайните югозападни. Атмосферното налягане ще бъде по-високо от средното за месеца и през деня ще е без съществена промяна.

Над Черноморието в сутрешните часове все още по южното крайбрежие ще има превалявания от дъжд, но от север облачността бързо ще намалее и през по-голямата част от деня ще бъде слънчево. Ще духа до умерен североизточен вятър, който след обяд ще отслабне и ще се ориентира от изток-югоизток. Максималните температури на въздуха ще са между 1° и 3°. Температурата на морската вода е 6°-8°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините в сутрешните часове над Централна и Източна Стара планина ще има значителна облачност и на отделни места там ще превали слаб сняг, но облачността ще намалее и през по-голямата част от деня ще бъде предимно слънчево. След обяд над масивите от Западна България ще се появи висока облачност. Ще духа до умерен запад-северозападен вятър.

Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 3°, на 2000 метра – около минус 2°.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *