Все още няма задържани за побоя над доктор от общинска болница

Все още няма задържани за побоя над д-р Иво Караджов от общинската болница в Свищов, съобщава БТВ.

Нападението стана вчера около 19:40 ч., малко преди специалистът по вътрешни болести да застъпи за нощна смяна в болницата. Д-р Караджов е минавал през източния вход на болницата, когато качвайки се по стъпалата, неизвестно лице го удря с юмрук, той пада и губи съзнание.

След смъртта на пациент в лечебното заведение са започнали разпри между неговите близки и лекаря. Преди побоя е имало инцидент, при който са нарязани гумите на автомобила на д-р Караджов, каза кметът на Свищов Генчо Генчев, който временно представлява болницата поради липса на управител. Тогава докторът се е обърнал се към полицията и е подаден сигнал.

За побоя снощи се води досъдебно производство, уведомена е Районната прокуратура, заяви Генчев.

loading...


Д-р Караджов е настанен в отделението по неврология в болницата и здравословното му състояние е стабилно, заяви началникът на отделението д-р Хака Сарачев.Трудно се работи в такива условия, посегателствата станаха почти ежедневие. Такива лица трябва да бъдат наказвани, категоричен беше той.

Пострадалият доктор отказва да говори за случилото се и да бъде сниман. Той ще бъде изписан в следващите дни и вероятно отново ще се върне на работа.

Срещу д-р Караджов преди няколко месеца е образувано досъдебно производство за причинена смърт на пациент по непредпазливост. Не се изключва вероятността близките на пациента да са предприели саморазправа.

Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *