Всички им се радваме, но тези растения буквално ни заплашват живота!

Стайните цветя могат да крият големи опасности за здравето, вижте кои да не отглеждате в дома.

Отглежданите в къщи цветя безсъмнено красят дома и носят много уют. Но има такива, които се съдържат вредни вещества и могат да заплашат здравето ви, дори живота.

В някои растения, въпреки, че са красиви има парлив сок. Който може да предизвика сълзене на очите, парене по кожата и възпаление. Към тях спадат всичките видове на млечката.

Често стайните цветя могат да докарат алергия. Ако контактуваме с тях те предизвикват сърбеж и парене. Понякога могат да се появят по тялото отоци, суха дразнеща кашлица. Дори затруднения в дишането. Към тях се числят познатите на всички иглика и здравец.

Фикусът е декоративно зелено растение, което най-често се отглежда в дома. Въпреки това предизвиква у някои индивиди много тежки алергии. Каквато е астмата например.

С отровните вещества са известни азалията, филадендронът и хортензията. Особено ако  имате малки деца не ги отглеждайте защото само малка част да попадне от тях в организма им могат да причинят тежка вреда.

Олеандърът, камелията и мандевилата съдържат вещество изключително вредно за сърцето. Ако им се любувате от далеч няма да ви навредят. Но някои ги препоръчват в народни рецепти и употребата им може да е пагубна.

Лилиумът например е едно от най-красивите цветя. Но е много вреден по време на цъфтеж. Неговата силна миризма предизвиква у някои много силно главоболие. Та дори и загуба на съзнание. Не го отглеждайте никога в спални помещения.

Като стайно цвете се отглежда и монстера. Което в превод от гръцки значи „необикновена”. Но трябва да знаете, че е изключително отровна. Сокът й предизвиква силни възпаления и изгаряния

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *