Втори ден тежка зимна обстановка, тапите при Владая най-тежки

Продължава да е затруднено движението по голяма част от пътищата в страната. След като вчера цял ден валя силен сняг, тази сутрин температурите паднаха сериозно и има заледявания.

Поради усложнената метеорологична обстановка на територията на област Силистра е преустановен пропускателния режим през граничния пункт.

Временно е преустановена дейността на фериботните платформи, обслужваща граничните пунктове Свищов – Зимнич и Никопол – Турну Мъгуреле. Гранична полиция препоръчва на гражданите да използват алтернативни маршрути.
Към момента пътната обстановка в страната е нормална, заяви инж. Михаил Рашков от АПИ.
По думите му, в цялата страна работят близо 900 снегорина. Към София най-тежък трафикът е до Владая, но по останалите пътни артерии движението е нормално. Затворен е единствено проходът Троян-Кърнаре. Най-сложно е положението в Силистра положението заради снегонавявания.
Мнозина от водачите са неподготвени за зимната обстановка, основен проблем се оказва тежкотоварният трафик, допълни инж. Рашков.
Съветите на експертите са шофьорите да карат внимателно съобразно пътните условия, да са със зимни гуми и изправни чистачки, да пътуват със заредени телефони.

Временно беше спряно движението за превозни средства над 3,5 това по пътя Шумен – Разград при Белокопитово поради нулева видимост.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *