В. Аврамов назначен на най-високия пост в ЮЗДП

69-годишният инж. Вангел Аврамов, който има зад гърба си 4 десетилетия стаж в системата на горите и няколко месеца като заместник-кмет на община Кочериново, в понеделник бе назначен с договор за управление на най-високия пост в Югозападното държавно предприятие – председател на управителния съвет. Заповедта му е подписана от служебния министър на земеделието и храните проф. д-р Христо Бозуков.

Инж. Аврамов бе назначен за член на УС на ЮЗДП в началото на този месец, когато измести от поста й Биляна Петачка. С новия пост в кариерното му израстване той отново измества от стола дама – досегашната председателка на УС на ЮЗДП инж. Ваня Каменова, която от понеделник е вече редови член на съвета. Без промяна в служебния статус остава само вторият член на УС – инж. Дамян Дамянов, който е и директор на държавното предприятие.

Инж. Аврамов е роден в Петрич през 1948 г. и се дипломира във Висшия лесотехнически институт със специалност „Горско стопанство“. Започва шеметната си кариера като лесовъд през 1971 г. в ДГС – Първомай, където стига до ниво директор, а след 1985 г. повтаря кариерното си развитие в РДГ – Благоевград, където отново става главен директор. През 2004 г. след конкурс оглавява дирекцията на природен парк „Рилски манастир”. Миналата година изненадващо Аврамов напусна горската система, за да поработи като заместник на кмета на Кочериново Иван Минков. Само няколко месеца по-късно той подаде молба за напускане, но не за да излезе в пенсия, а да приеме офертата на служебния министър Бозуков, като поема председателския пост в ЮЗДП – Благоевград.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *