В Долно Осеново празнуваха Рамазан Байрам

Шарен празник в Долно Осеново. Много цвят на площада обагри селото за празника на местните – Рамазан Байрам. Няколко дни, докато е тежкия мюсюлмански празник, в селото никой не подхваща работа, всички празнуват, черпят се, посрещат близки и приятели, скъпи гости. Рамазан Байрам е – големият празник за мюсюлманите.

Пъстра танцово-музикална програма сътвориха дечицата на Долно Осеново и създадоха много настроение за Байрам на местните и гостите в Долно Осеново. С голямо хоро местните направиха естествена пъстра ограда на площада в центъра на селото. Изпълнителят на хитовата Шушана определи ритъма на празника привечер. Наско Ментата побърка празнуващите. Местните не помнят скоро по-голяма веселба на площада за Байрама.

Гости в Осеново бяха кмет и депутат Апостолови, председателят на общински съвет, целият управленски екип на кмета Апостолов с всички управници на населени места. От най-многолюдното Крупник, до наместниците на села като Докатичево и Тросково с шепа жители. „Бъдете живи и здрави, възпитавайте и децата си в духа на доброта, трудолюбие и грижа за ближния“, пожела на празнуващите кметът Апостол Апостолов и им призна, че „Долно Осеново е най-красивото село, с най-усмихнатите, най-веселите, най-жизнерадостни жители“.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *