В Мадрид ограничават радикално скоростта

В Мадрид се готви радикално ограничаване на скоростта по пътищата.  Още през ноември почти по всичките улици на испанската столица ще бъде разрешено да се вдига не повече от 30 километра в час.

Като цяло новото ограничение на скоростта ще засегне над 80% от пътната мрежа на Мадрид. На първо място ограничението ще засегне централните улици, при това на някои улици, на които троторарът е на едни равнище с пътното платно, ограничението ще бъде 20 километра в час.

По улиците с две и повече ленти за движение ще бъде разрешено придвижването със скорост не по-голяма от 50 километра в час. На автомагистралите ограничението на скоростта ще остане непроменено – до 100 километра в час.

Според местните власти, тези радикални мерки трябва да помогнат за намаляването на броя на пътнотранспортните произшествия, включително, и с участоето на пешеходци, велосипедисти и шофьор на различни електрически средства за придвижване.

Изданието El Pais пише, че по данни на Световната здравна организация, при скорост на автомобила от 50 километра в чс рискът от получаване на тежка травма нараства до 8 пъти, отколкото при скорост от 30 километра в час.

loading...


 

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *