В най-натоварения трафик и при силен снеговалеж светофарите в Перник спряха

В най-натоварения трафик, когато хората се прибират от работа, светофарите на едно от ключовите кръстовища в Перник спряха да работят.  Светлините угаснаха на Иван Пашов, който регулира потока от прибиращите се от София и пътуващите към квартал Изток, съобщиха шофьори.

„Това е абсурдно! Стана страхотно задръстване, няма светофари, няма и полиция, която да регулира движението“, обясниха възмутени водачи.

Светофарът на това кръстовище е сред най-проблемните в Перник. Той аварира изключително често и създава предпоставки за катастрофи.

Към момента всички пътища в община Перник са проходими при зимни условия. Екипи и техника работят. Петнадесет снегорина чистят пътищата в Общината. Пет от машините са в града, а останалите десет са в селата. GPS система следи денонощно за почистването на снега в Перник. По този начин общинското ръководство знае в реално време къде са снегорините и дали работят. Специалистите гарантират, че възможност за манипулация на данните не може да има. До момента няма страдащи и бедстващи хора.

„Шофьорите и пешеходците да бъдат внимателни и да се съобразяват с метеорологичните условия .Важно е всички да бъдем с повишено внимание и адекватни реакции“, предупредиха от институциите.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *