В ПИКА НА ПАНДЕМИЯТА! Затвориха отделението за коронавирус в Дупница, пациентите със съмнение и тези с доказана зараза събрани в общ изолатор

Отделението за лечение на пациенти с коронавирус в Дупница е закрито, сигнализираха дупничани в „Струма”, разтревожени питат: „Къде ще ни лекуват? Епидемията се разраства! В Кюстендил ли ще карат за лечение болните от вируса?“.

Репортер на „Струма“ установи, че отделението за лечение на коронавирус, което се помещаваше в бившето ортопедично, действително е затворено. Изолаторът, в който се приемат съмнителни за Ковид-19, преди да излязат пробите, в общинската болница е пълен. В четвъртък са докарани двама мъже със съмнение за коронавирус с линейка на Спешен център, но единият от тях е върнат с линейката в дома му, тъй като няма  свободни места. Оказа се, че в изолатора сега на едно място са събрани пациенти със съмнение за коронавирус, както и тези с доказана зараза.

Прокуристът на общинската болница в Дупница Мария Иванова-Жайгарова успокои дупничани: „Отваряме ново отделение за лечение на коронавирус в общинската болница. Не трябва да има притеснение”.

Не стана ясно защо е затворено бившето отделение по ортопедия, което беше ремонтирано от общинския съветник, ортопеда д-р Пламен Соколов, и дни след като приключи ремонтът, беше превърнато в отделение за лечение от Ковид-19.

НАТАЛИЯ ПЕТРОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *