В Пиперево и Блатино парцелите свършиха, автокъщите на дупничани „плъзнаха” към Джерман

Пазарът за автомобили втора ръка се разраства към дупнишкото село Джерман. Появиха се и първите молби за преотреждане на земеделски земи на желаещи да строят автокъщи край селото. Според запознати търговците на коли се насочват към Джерман заради по-стратегическото му място.

Както „Струма” писа по-голямата част от клиентите на автокъщите са гръцки граждани и сега съществуващите край селото тържища първи ги посрещат. Другата причина е, че свободните парцели в селата Пиперево и Блатино край главен път Е-79 свършиха. По непотвърдена информация към края на 2017 година автокъщите край Дупница бяха над 180.

На изхода на Дупница в посока Благоевград, в землището на село Джерман, от две-три години функционират няколко автокъщи, едната от които е на председателя  на сдружението на автотърговците в Дупница Вергил Кацов.

Сред желаещите да строят тържище за автомобили втора ръка край селото е Ася Давкова, роднина на бизнесмена Давко Давков. Тя е поискала от общинските съветници в Дупница да дадат съгласието си за ПУП на наследствена нива.

Братя са изразили желание да построят автосервиз в свой имот в Джерман, но за целта трябва да го разширят с 52 кв.м с общинска земя, за която ще платят 1225 лв.

„Бизнесът с автомобили втора ръка е единственият доходоносен бизнес в Дупница. С отварянето на всяка нова автокъща се откриват нови работни места за млади хора”, коментираха хора от бранша.

НАТАЛИЯ ПЕТРОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *