В рок училище за китаристи обучават деца да свирят и композират

Музикални деца от Кюстендил станаха част от рок училище за китаристи, информира Бойко Малинов, директор на Обединен детски комплекс – Кюстендил. Изданието е пето поред. Рок училището е част от лятната програма за работа с деца. То се провежда  два пъти в седмицата и ще продължи до 16 август. Курсът е безплатен, а преподавател на децата е самият директор на ОДК Бойко Малинов .

Основната цел на заниманията е запознаване на участниците с основни техники и начини на изпълнение в рок музиката. В края на курса се очаква участниците да могат да импровизират в рамките на минорната пентатоника върху зададена хармония, да могат да свирят в различни тоналности. „По време на заниманията си говорим за стиловете в рока, ще научим някои рифчета, защото не всички имат китари, но се надявам всички да имат желание. Идеята е да се появи някакъв интерес към музиката”, уточни Бойко Малинов.

В залата първо прозвучаха акордите на популярно парче от рок легендата Чък Бери. Бойко Малинов има амбицията още да ги запознае с историята на рока и видовете музикални инструменти.

„Искам да се науча да свиря на китара и да стана известна рок звезда”, споделя първокласникът Никола.

Рок училището ще продължи и през учебната година, когато часовете за уроци ще бъдат повече. Тогава освен да могат да свирят, децата ще се научат да композират и собствена музика.

ГЕРГАНА ИВАНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *