В СТУДИО В ЖК „ЕЛЕНОВО”! Благоевградски чакръкчия глобен за нелегални масажи от здравна инспекторка под прикритие

Благоевградски чакръкчия бе глобен 500 лв. за незаконна дейност. Георги Борисов, представящ се във Фейсбук с псевдонима „Лечителя“, е закован, след като в нелегалното му студио в жк „Еленово“ отишли като тайни клиенти три служителки от РЗИ. В партерно помещение, пригодено за кабинет, имало масажна маса,  бутилки с вино и рекламен плакат на знахаря за това, че е специалист по тайландски масаж.

Влязлата в роля здравна инспекторка го разпитала за лечебните методи, които практикува, както и за съдържанието на бутилките, върху които имало стикери, че церят различни болежки – бъбреци, нерви, както и че помагат за имунитет, за отслабване и др.  Знахарят обяснил, че във виното има билки, като целебният екстракт е по негова рецепта, която пази в тайна. След като получила достатъчно информация,  здравната инспекторка излязла от прикритието си и се легитимирала със служебната карта.

В студиото влезли и две нейни колежки, в чието присъствие на Георги Борисов бил съставен акт за това, че практикува без разрешително неконвенционални методи за благоприятно въздействие върху здравето на хората. Въз основа на акта му е определена глоба от 500 лв., която лечителят обжалва в съда, като твърди, че никога не е имал студио.

В хода на делото са разпитани д-р Ружка Ковачева-Нинова, гл. експерт в „Медицински дейности“, и другите две служителки от РЗИ – Благоевград Надежда Вълкова и Таня Треновска, които потвърдили констатациите от проверката, която била инициирана след жалба на софиянка. Жената имала здравословен проблем и дошла при лечителя, но вместо да се подобри, се почувствала още по-зле. Тя подала жалба в Комисията за защита на потребителите, а оттам я препратили по компетентност в РЗИ.

Потърпевшата от масажите на благоевградския лечител софиянка е издирена и призована от съдия Екатерина Николова да се яви на следващото заседание, за да се провери ходила ли е в масажното студио на лечителя. Иначе той сам се рекламира в социалната мрежа като чакръчкия, който лекува дископатия, шипове, плексит,  болки в колене и рамене, изкълчено и навехнато, и прави терапии срещу страх и стрес. Освен това бил биоенерготерапевт, а един от нетрадиционните му методи за лечение на дископатии е да разпъва хората с въжета, които придобил от друг самоук чакръкчия, при когото навремето той самият ходил от зор.

ИЛИАНА ИЛИЕВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

  1. Валентина

    Въпросният идиот е пълен измамник! Казвам идиот, защото не си представяте що за ограничен и нахален тип е..Но не се рекламира само чрез социалните мрежи, а и благодарение на някакви телевизионни предавания.. миналата година, разбрах за него от точно едно предаване.. след като видях и се убедих, че наистина е шарлатанин, се обърнах към телевизията с цел да намеря разбиране, а и в същото време да разбера как може да рекламират човек, който дори не е упълномощен, за да работи това!… Писах на хората от медиите, но единственото, което получих беше сийн( или само преглеждане без отговор)…Страшно бях ядосана и разочарована! Просто пиша това с цел да не се лъже никой повече, защото той е истинки боклук.. казвам го, защото наистина е такъв!!!

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *