В час по английски! Ученички вият кючек, учителки им ръкопляскат

Няколко родители на осмокласници искат да преместят децата си от столичното 203-то училище в „Бъкстон“ в друго. Заради липса на дисциплина и ниско ниво на учебния процес.

От заснето видео в края на февруари става ясно, че часовете по английски минават повече музикално. И недопустимо.

Ученички играят кючек пред дъската, по чиновете, а две учителки им ръкопляскат. Два класа се сляли в общ час, а видимо забавата е била пълна.

„Аз и други родители решихме, че трябва да реагираме. Децата ни споделяха, че в училището периодично не се провеждат учебни занимания. Учениците често гледат филми, които нямат връзка с учебния материал. Моето дете бива набедено, че е направило съответния клип с ученичките, които танцуват кючек. Адмирирам автора на видеото, но това не е детето ми“, каза пред Нова тв една от възмутените майки – Даниела Капиева.

Директорката пък е поискала обяснение от двете учителки.

„Провела съм разговори с двете учителки, които са били в класната стая. От обясненията става ясно, че клипът е заснет в последната минута от часа. Една от преподавателките ми каза, че ученици са я помолили в края на часа да пуснат музика по повод рожден ден. Самият танц е бил в междучасието“, каза директорката на 203-то ПЕГ „Св. Методий“ Таня Трапова.

„Предстои проверка по случая. Независимо дали в междучасие, или в час – това не е нормално“, заяви експертът от РУО Георги Пашов.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *