В ЮЗУ удължиха срока, неприсъствените учебни занятия ще се провеждат до 12 април

Във връзка с епидемичната обстановка, свързана с разпространението на COVID-19 на територията на страната и обявеното извънредно положение, присъствени учебни занятия в Югозападен университет „Неофит Рилски” – Благоевград няма да се провеждат до 12 април. Припомняме, че със заповед на ректора проф. д-р Борислав Юруков учебните занятия, държавните и семестриалните изпити, защити на дипломни работи и публични защити на дисертации и кандидатстудентските изпити бяха отложени до 29 март. Сега с удължаване на извънредното положение се удължава и срокът на действие на заповедта на ректора до 12.04.

Проф. Юруков  нарежда занятията, проведени дистанционно (неприсъствено), да не се провеждат след изтичане на периода на неприсъственото обучение. Учебните занятия, за които е невъзможно организиране на неприсъствено (дистанционно) обучение, да се проведат след изтичане на периода за неприсъствено обучение по изготвен и утвърден график за всеки от факултетите.

Така учебните занятия ще продължат  неприсъствено – онлайн, чрез налични платформи за електронно обучение, с онлайн контакти между преподаватели и студенти.

 След възстановяване на обичайното провеждане на присъственото обучение за  непроведените, включително и онлайн учебни занятия и изпити, трябва да бъдат изготвени нови графици по основни звена.

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

  1. само питам?

    „…занятията, проведени дистанционно (неприсъствено), да не се провеждат след изтичане на периода на неприсъственото обучение.“?!? А след като карантината се продължи и след 12.04.2020, което е 99,99% сигурно, какво ще се прави?

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *