Георгиус Георгиу не е продал дяловете си в Юлен на Марк Жирардели

Твърдението на Марк Жирардели, че през 2016 г. е купил офшорката, която е мажоритарен собственик на концесионера на ски зона Банско „Юлен“ АД, не намира документално потвърждение, съобщава Биволъ. Наистина има промяна във веригата на собствеността, но там не фигирира Жирардели, а краен собственик в момента се явява лицето Августа Пападополу.

Последният документ за офшорката от Британските вирджински острови „Т.А.К. Сървисиз“ е внесен в Търговския регистър заедно с ГФО на Юлен за 2017 г. Той е датиран от 1 юни 2018 г. На него пише, че всички 10 000 акции на Т.А.К. Сървисиз са собственост на регистрираната в Кипър Duc Nominees.

Документ от българския Търговски регистър за собствеността на Т.А.К. Сървисиз от 1 юни 2018 г.

 

Проверка към днешна дата в Търговския регистър на Кипър показва, че Duc Nominees е сменила собственика си на 1 март 2017 г. Тогава Георгиус Георгиу е продал 999 дяла на друга кипърска компания CYF Services Ltd. Още един дял е продала Евдокия Макламузи.

Duc е сменила собствеността си на 1 март 2017 г. и в момента собственик е CYF Services

 

CYF Services от своя страна не е сменяла собственика си от инкорпорирането на компанията през 2015 г. Оттогава до днес собственик на всички дялове е лицето Августа Пападополу.

Августа Пападополу е собственик на CYF Services и съответно краен бенефициент по документи на ЮЛЕН АД.

 

Това е документалното състояние на нещата. Никъде не се откриват данни за сделка с някакъв мощен инвестиционен фонд, както твърди Жирардели в интервюто си за Нова Телевизия.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *