ГЕРБ: Провокациите в Шарково са „екшън план” на Корнелия Нинова

От ГЕРБ разпространиха видеоклип, за който твърдят, че уличава лидерът на БСП Корнелия Нинова в организация на напрежението в село Шарково, съобщава bTV.

В селото от дни има блокада пред къщата на баба Дора, чийто стадо трябва да бъде евтаназирано от ветеринарите заради наличието на чума в населеното място.

„От 19 юли едно лице, което е един от най-активните организатори на провокациите в Шарково, е пуснал видео. Този човек се казва Тодор Атанасов. Като влезете в неговия профил във „Фейсбук”, ще видите това видео”, каза Антон Тодоров от ГЕРБ по време на извънреден брифинг.

„Този човек казва, че Корнелия Нинова им дава ясно разписан „екшън план” какво да правят, за да възпрепятстват полицията. Корнелия Нинова беше в много активен телефонен обмен, макар и седейки в една каручка по чехли. Тя беше в с. Шарково и контролираше всичко това активно”, допълва Тодоров.

От ГЕРБ питат също дали Нинова наистина е комуникирала в този човек, като се заканват, че в зависимост от нейния отговор ще подадат сигнал и до прокуратурата.

„По всичко изглежда, че има организиран опит за възпрепятстване на служби, на МВР, на БАБХ. Изглежда като нещо, което е чист сценарий”, каза Тодоров.

„Това е заплаха за националната сигурност и ще сезираме прокуратурата”, каза на свой ред Тома Биков от ГЕРБ, като допълни, че очакват отговор от лидерът на левицата веднага.

Тя трябва да отговори на следните въпроси – познава ли този човек, Тодор Атанасов, и общувала ли е с него във времето, в което самата тя присъстваше в Странджа? Поддържала ли е контакти с други хора от групите, които организираха провокации в Странджа, и с хора, които отидоха там с луксозни автомобили и възпрепятстваха органите да си свършат работата? Давала ли е задачи на организаторите как да действат”, допълни Биков.

От ГЕРБ се интересуват още дали тази акция има „финансова обосновка”.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *