ГЕРБ с 3 номинации за кмет на Благоевград

Настоящият кмет на Благоевград Атанас Камбитов събра най-много гласове на проведеното общинско събрание на ГЕРБ. За него гласуваха 189 от присъстващите над 260 членове на общинската организация. Против бяха само 10 души, но без да посочат мотиви, 57 се въздържаха.

Втори по брой гласове се нареди шефът на НОИ – общинският съветник Илиян Георгиев, който се сочеше и за основен претендент на Камбитов за кметския стол. Той получи доверието на 147 свои съпартийци. Лидерът на вътрешната опозиция в ГЕРБ – бившият депутат и ексобщински председател Йордан Андонов, остана трети с подкрепата на 102-ма свои съпартийци, 19 бяха против номинацията му, а 97 се въздържаха.

На събранието бяха регистрирани и 2 отвода на кандидати за кмет на Благоевград – шефката на ВиК Росица Димитрова и съветникът Евгени Бибов се оттеглиха от надпреварата.

Не се потвърдиха прогнозите, че членове на ГЕРБ ще издигнат кандидатурите и на областния управител Бисер Михайлов и депутатката Даниела Савеклиева. Предварително губернаторът обяви, че ако чуе името си, ще се отведе.

Така очаквано с победата на Атанас Камбитов завърши конференцията на ГЕРБ, за която през последните месеци се правеха какви ли не догадки. За останалите политически партии в Благоевград, които до последно залагаха, че Камбитов няма да е отново кандидат за кмет на Благоевград, остава последната надежда – крайната дума все пак ще има Изпълнителната комисия на партията, която трябва да се произнесе ще зачете ли избора на благоевградските гербери, или ще се спре на друго име до средата на месеца. До предишните местни избори ръководният партиен орган избираше между първите 2-3-ма кандидати с най-много гласове.

Самата конференция продължи 3 часа и половина при доста гореща атмосфера, свързана обаче не с критики и пиперливи изказвания, а заради избора на зала. В партерното помещение на Колежа по туризъм се бяха наблъскали като сардели близо 350 членове на партията, а единственият въздух влизаше само от 2 отворени врати. Наложи се по средата на номинациите Камбитов да поръча спешно 25 стека минерална вода, за да не започнат делегатите масово да колабират от жегите. Номинациите започнаха с предложения за селски кметове и продължиха с предложения за имената на 41 общински съветници. Сред имената в бъдещата листата на ГЕРБ са настоящите съветници, плюс доста нови имена, сред които лидерката на Жени ГЕРБ Елена Ташкова, Мария Данчова, Мая Драгиева и др. В  нея влиза и Боян Манов, който сам се предложи за съветник с мотива, че не е послушен и на членовете на партията им трябва точно такъв човек като него.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

  1. Елеонора

    Пак ли този корумпиран псевдо доктор, остава тежката дума на Главния. Дано има малко акъл и не го номинира.

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *