Германия започва масово тестване за коронавирус по летищата

Берлинското летище Тегел започна от днес масово тестване за коронавируса. Това се прави, докато аерогарите в цяла Германия се подготвят за започващото от другата седмица безплатно и задължително тестване на пристигащите пътници от рискови страни, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

За извършване на тестовете на Тегел са отделени две помещения. Говорителка на летището обаче заяви, че се подготвя още по-голямо пространство за тази дейност, което говори за това, че властите се готвят тестването задълго да остане част от пейзажа на аерогарите.

„Тези помещения, разбира се, са малко малки, както сами можете да видите“, каза говорителката. „Затова на големия Терминал Д на Тегел се подготвя по-голямо (помещение за тестване)“, добави тя.

Увеличението на случаите на коронавирус в Европа попари надеждите на авиокомпании и туристически дестинации като Испания за сравнително бързо връщане към масовия туризъм след месеците на карантина, отбелязва Ройтерс.

Летища като Франкфурт, най-натовареното в Германия, предлагат тестове от няколко седмици, но сега в цялата федерална република вървят приготовления за тестване от другата седмица на пътниците, пристигащи от страни, смятани за високорискови.

Вчера шефът на Института „Роберт Кох“, водещата здравна институция в Германия, порица сънародниците си, че не проявяват дисциплина при спазването на мерките за социална дистанция и носенето на маски.

Вчера броят на новоустановените заразени за денонощие се увеличи почти двойно, с 633, а днес се прибавиха още 684, с което общият брой от началото на пандемията става около 207 000, с малко над 9100 смъртни случая.

По-рано днес министърът на образованието и научните изследвания Аня Карличек предупреди обществеността да не очаква масово прилагане на ваксина преди средата на следващата година.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *